Strona 1 z 1
PRINCESSA - ciasto
Napisane:
Pt mar 04 2005, 13:34
przez kalac
PRINCESSA
Nalezy upiec biszkopt wg uznania Mnie bez zakalca wychodzi tylko ten:
- 7 jakjek
-1,5 szkl cukru
- 1,5 szkl macki (pol na pol zwykla z ziemniaczana)
- 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
Wiadmo - jakja ubic z cukrem dodac make i proszek
Na biszkopt dajemy mase:
- ubic 0,5 l slodkiej smietanki np 36% - ja dla pewnosci dodaje ze 2 lyzki cukru pudru i troche zelatyny zeby sie nei rozpadalo potem
- do smietany dodac starta tabliczke czekolady, 2 pokrojone drobno princessy (rodzaj wg uznania) i pokorojone w kostke puszke brzoskwin - oczywiscie bez puszki :)
Taka mase wylozyc na biszkopt i zalac tezejaca galaretka Ja wylalam kiedy plynna i spynela pod spod ale tez bylo calkeim dobre z galaretka w biszkopcie i na gorze hihi
Proporcje dotycza blachy
Taki krem fajnie nadaje sie np do przelozenia tortu Jest naprawde pyszny i lekki Moj szwagier moglby lyzeczka zjesc sam cala blache hehe
Zycze smacznego i naprawde polecam
Napisane:
Śr mar 09 2005, 17:10
przez Hala
W poniedziałek Mojej Julki urodzinki to zrobię to ciacho.
Tylko z leniwości biszkopt kupię (okrągły, bo innych nie sprzedają)
Napisane:
Cz mar 31 2005, 21:29
przez aneczka_24
zrobiłam ciasto na swieta poszło w trimiga!pychotka ale ja daje duzo pincess bo tak nam smakuja w srodku ze powrzucalismy ich wiecej. mam ochote na kawałeczek ciasta a niestety
juz nie ma :cry:
Napisane:
So kwi 02 2005, 13:28
przez kalac
hehe ja tez robilam princesse na swieta :) Szkoda ze sie juz zjadla....
Napisane:
Śr kwi 20 2005, 21:31
przez mila77
Princessa pyszna jest i basta!!!!
...:)
Napisane:
Wt cze 14 2005, 18:32
przez kasienka_23
Przepis zapowiada sie smakowicie ale dzidzia o wiele bardziej słodka wyglada :) Gratuluje Aniołka buziaczki :*
Napisane:
Pt lip 08 2005, 17:24
przez Anielkaaa
No ciekawe co z tego wyjdzie :) . Na niedzielę szykuje mi się imprezka z okazji 30-tej rocznicy ślubu moich rodziców [smilie=tort.gif] i chcę zrobić im niespodziankę w postaci tej Princessy :D . Kupiłam już wszystkie skłądniki ijutro biorę się do roboty. Napiszę wam , jakie były tego efekty-ciał [-o<
Napisane:
Wt paź 04 2005, 22:55
przez 25kasia
Bardzo dobre.
Napisane:
Śr paź 12 2005, 22:24
przez Gość
To biszkopta nie przekraja się na pół i ta masa z galaretką nie idzie w środek tylko na wierzch?
Ela
Napisane:
Pt paź 14 2005, 19:25
przez kalac
Elu jak chcesz to mozna przekroic jesli upieczesz biszkopt w tortownicy i zrobic taki torcik Ja tak robilam na chrzciny ale juz wtedy bez galaretki Cieszyl sie ogromnym powidzeniem A napisany tu przepis jest na blache i wtedy boiszkopta sie nie przekraja Kladzie sie na niego mase a na to galaretke PA
Napisane:
Cz lis 10 2005, 02:09
przez grazynabud
P Y C H A !!!!
Placek znikl ze stolu w parenascie minut!
dobre
Napisane:
Pn lis 28 2005, 17:38
przez ANIK78
Fajny przepis, ale moim zdaniem wymaga modyfikacji :), princessa jest pyszna jak nasączymy biszkopt sokiem z brzoskwiń, a na górę kremu nie damy galaretki a tylko pokruszoną czekoladę. Zaręczam, że w takiej wersji to ciasto jest przepyszne, krem jest lekki i nie za słodki. Dziękuję za przepis 8)
Napisane:
Wt lis 29 2005, 11:00
przez kalac
Anik78 tak ja tez czesto nasaczam biszkopt :wink:
Napisane:
Cz lut 02 2006, 18:53
przez MagdaN
zrobilam i ... polecam!
zrobilam bez galaretki, tylko na wierzch starta czekolada, biszkopt za malo nasaczylam - ale nastepnym razem bedzie lepiej, mimo tego ciacho super!!!!
pozdrawiam
Napisane:
N lut 05 2006, 11:49
przez agamal26
Zabieram się do robienia Prncessy :D
Dziś mam gości więc zobaczymy co powiedzą na nowe ciacho :D
Napisane:
Wt lut 07 2006, 09:48
przez agamal26
Ciacho jest pyszne :!: Smakowało wszystkim :!:
POLECAM :!: :!: :!:
Napisane:
Pt maja 18 2007, 09:53
przez mahefa
OOOOOOO ciacho jest boskie... moja teściowa robiła już kilka razy a ja dopiero ostatnio zobaczyłam kartkę z przepisem ... i na dole dopiske... przepis pochodzi ze strony www. noworodek. pl , autor Kalac
ona dostała od znajomej koleżanki z pracy 8)
Poszło w świat Kochana :lol: :lol: :lol: :lol: i super bo jest naprawde przepyszne!!!!!!
Napisane:
Wt cze 12 2007, 10:18
przez Goosia
zrobiłam ciacho.... innym smakowało bardzo - zwłaszcza mojemu mężowi. Mnie tak jakoś nie zachwyciło..... może za duzo zjadłam surowego podczas przygotowywania ;)
Najważniejsze że zobiłam ciacho jakiego teściowa jeszcze nie jadła i jej też smakowało :wink:
Napisane:
Wt cze 12 2007, 12:33
przez Kamad
Fajny przespis na ciasto, muszę spróbować je upiec. :D
Napisane:
Cz lip 26 2007, 20:34
przez lilszar
a co trzeba zrobić z tą żelatyną? mam ją jakoś rozpuścić czy wsypać taką w proszku? :oops: nigdy nie stosowałam do ciast...
i ile tak na oko tego? łyżeczkę?
Napisane:
Śr wrz 12 2007, 21:20
przez MartaJed
ciasto jest boskie, a dokładniej ten krem!!!
ja przełożyłam biszkopt tym kremem i brzoskwiniami, i na wierzchu posmarowałam kremem i posypałam brzoskwiniami pokrojonymi w kostkę, udekorowałam bitą śmietaną i miałam tort :)
pychotka... polecam wszystkim
Napisane:
Cz lis 22 2007, 22:14
przez Moya
Robiłam. Pyyyyyyyyycha! Na kremie poukładałam jeszcze brzoskwinie nie pokrojone i zalałam galaretką brzoskwiniową. Mniam 8).
Re: PRINCESSA - ciasto
Napisane:
Pn sty 08 2018, 10:31
przez michalmazur
wspaniałe zdjęcie
ja nie robiłam tego ciasta ale z waszego przepisu spróbuję
aski k warszawy