KAWOWIEC
składniki:
1 jajko
4 żółtka
1 szkl. cukru
2 serki waniliowe
4 łyżki żelatyny
2 paczki biszkoptów
2 szkl. mocnej kawy(rozpuszczalnej lub z ekspresu)
2 szkl. mleka w proszku
wykonanie:
Jajko z żółtkami ubić na parze, dodać cukier, mleko w proszku i serki. Żelatynę rozpuścić w szklance cieplej wody. 1/2 wlać do masy i dokładnie wymieszć. Resztę żelatyny dodać do zimnej kawy. Biszkopty maczać w kawie i układać w tortownicy. Na nie ułożyć połowę masy, następnie znowu biszkopty maczane w kawie i resztę masy. Na wierzchu ułożyć 3 warstwe biszkoptów. Można ciasto polać polewą czekoladową najlepiej mleczną. Odstawić do schłodzenia.
Mówię wam,palce lizać :lol: :lol: :lol: :lol: