Biszkopt z mąki kukurydzianej

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

Biszkopt z mąki kukurydzianej

Postprzez aga6 » Wt sie 30 2005, 22:02

"Mamo to ja" znów się kłania :wink:

składniki:

3 jajka
100g cukru
120 g maki kukurydzianej (400g kosztuje 1,4 zł)
2 łyżki kaszy kukurydzianej do formy (albo po prostu bułka tarta)

Jajka wbić do miski, wsypać cukier, ubijać aż masa będzie gęsta, stopniowo dodać mąkę ciągle mieszając, wysypać posmarowaną tłuszczem formę mąką lub bułką tartą, wstawić do nagrzanego piekarnika 150 C na jakieś 30 min

można podać z galaretką i owocami albo bita śmietaną albo po prostu posypać c. pudrem

biszkopcik udaje mi się, chociaż ten ze zwykłej mąki nigdy mi nie wychodził, jest żółciutki i smakuje kukurydzianie :lol:
Olga (28.05.04)
Avatar użytkownika
aga6
 
Posty: 355
Dołączył(a): Wt cze 15 2004, 00:00
Lokalizacja: Gdańsk

Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 62 gości

cron