przez mw » Pt wrz 30 2005, 13:31
CZEŚĆ! MÓJ PRZEPIS NA NALEŚNIKI:
- MĄKA (ja daję pół kilo)
- MLEKO
- WODA GAZOWANA
- SZCZYPTA SOLI
- CUKIER WANILIOWY (oczywiście, jeżeli mają być ze słodkim farszem)
- 2 JAJKA
MĄKA+JAJKA+CUKIER WANILIOWY+SÓL+MLEKO+WODA GAZOWANA - WSZYSTKO MIKSUJĘ, ABY OTRZYMAĆ CIASTO O GĘSTOŚCI SŁODKIEJ ŚMIETANKI (nie za gęste i nie za rzadkie). PRZED SMARZENIEM CIASTO MUSI POSTAĆ OKOŁO 20 MINUT (aby mąka wchłonęła wszystkie składniki). DOBRZE JEST TEŻ DODAĆ DO CIASTA TROCHĘ OLEJU (podczas smarzenia nie ma takiego zakopconego zapachu).
GWARANTUJĘ, ŻE SIĘ UDA!
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!!