Makaron canelloni
na sos:
pomidory w puszcze albo koncentrat
cebula
4 ząbki czosnku
oliwa
sól i pieprz
bazylia (2 łyżeczki suszonej lub 1/2 pęczka świeżej)
20 dag sera żółtego
Farsz:
40 dag twarożku (może być wiejski)
2 jajka
vegeta
czerwona, słodka papryka
bazylia (2 łyżeczki suszonej lub 1/2 pęczka świeżej)
Czosnek z cebulką posiekać i obsmażyć na oliwie, dodać pomidory z sosem(jeśli z puszki ) lub koncentrat rozbełtany z wodą i przyprawy. Dusić przez kilka minut.... (pomidory z puszki rozdrobnić widelcem)
Twaroek wymieszać z jajkami, doprawić do smaku. Nadziać makaron.
Gotowe canelloni wyłożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym
, zalać sosem, całość posyopać żółtym serem i zapiekać w temp. 200C ok. 20-30 min.