przez MartaJed » Pn wrz 10 2007, 20:50
pierś z kurczaka
puszka groszku i kukurydzy
ser żółty
pomidory cebula
piers pokroić w kostkę, z cebulą
przesmażyć
sparzyć pomidory zdjąć skórkę wykroić pestki
pokroić w kostkę dodać do kurczaka
paprykę ścąć z góry aby zrobić "kapturek" czy jak to sie tam zwie,
wyjąć pestki,
ser pokroić w kostkę wymieszać całość z kukurydzą i groszkiem, przyprawić solą i pieprzem
nafaszerować papryki, ustawiać ciasno w żaroodpornym naczyniu, przykryć tym ściętym ogonkiem
nalać ok 2-3 szk wody przegotowanej do naczynia przykryć i wstawić do piekarnika na ok 30-40 min w zależności od papryki
po upieczeniu, wlać do garnka ten sosik wlać trochę wina, i redukować tzn gotować, przyprawić mozna pieprzem i solą, dodac troszke masełka i śmietany zagotowac
odstawić do wystygnięcia, wkroic koperek i natke pietruszki
polac papryke tuż przed podaniem,
;lub
przesmażyć cebulke dodac koncentrat smażyć zalać tą wodą z pieczenia, przyprawic solą pieprzem i cukrem, zamiast cukru mozna miodu dodac
******************************************
Marta mama Paulinki i Piotrusia
]