Strona 1 z 1

Panga w sosie słodko-kwaśnym

PostNapisane: Śr lis 29 2006, 14:02
przez nula
1 kg filetów z pangi
puszka brzoskwiń i 0,5szkl. soku z brzoskwiń
słoik papryki konserwowej i 1/3 szkl. zalewy z papryki
mały słoiczek ketchupu włocławek
5 średnich cebul

Rybę obtoczyć w jajku i w mące, usmażyć na złoty kolor.
Na tym samym tłuszczu usmażyć cebulę. Dodać brzoskwinie i paprykę pokrojone w paski. Dodać do smaku ok. 0,5 szkl. soku z brzoskwiń i 1/3 szkl. zalewy z papryki, 5 łyżek ketchupu wymieszać i zagrzać to na patelni.

Ułożyc rybę i sos warstwami w naczyniu żaroodpornym z pokrywką tak żeby warstwa sosu była u góry. Włożyc do piekarnika nagrzanego do 180st. Piec 5 min. od momentu jak potrawa zacznie bulgotać

Podawać z ryżem i do tego białe wino półsłodkie. Polecam :!:
Nasi goście się tym zajadają :)

Smacznego :!:

PostNapisane: Śr lis 29 2006, 21:40
przez syloli
Ale mi smaczka narobiłaś :roll:

Re: Panga w sosie słodko-kwaśnym

PostNapisane: Cz sty 18 2018, 14:00
przez michalmazur
przepis super, ale zmieniłabym rybę, panga jest bardzo niezdrowa. Można chyba zastąpić dorszem lub mintajem?
www.knall.com.pl/54,Zaluzje-drewniane-50-mm