gabik napisał(a):ja robię ale tradycyjne na kuchnmi w woku makaron po chińsku, jak będziesz zainteresowana wkleje swój patent, wychodzi wspaniale :wink:
gabik napisał(a):potrzeba :
makoron chiński prosto na paletnie albo spaghetti ( mąż woli i ja tak robię )
grzyby Mun - pół opakowania
kilka marchewek cieniutkich
brokuł cały
sos sojowy - pół opakowania
kurkuma - kilka łyżeczek
imbir - 2 łyżeczki
pieprz - jak kto lubi
piers z kurczaka pokrojona w kosteczkę
w woku na kapce oleju na dużym ogniu podsmażamy marchewki z krążki i różyczki brokuła, na półtwardo ale musza być przepieczone, uwaga na razie bez przypraw,
podsmażamy kurczaka z kapką sosu sojowego
w miedzyczasie parzymy i wygotowujemy bez użycia soli grzyby mun, które potem kroimy w paseczki
pokrojene grzyby wrzucamy na woka i przesmażamy dalej
na koniec dodajemy pół buteleczki ( tej małej ) sosu sojowego i wrzucamy inne przyprawy
do tego wrzucamy za chilkę makaron chiński lub ugotowane wcześniej i odcedzone spahhetii, zamieszamy kilka razy żeby się przegryzło i jemy :)
u mnie to znika w kilka chwil, wszyscy znajomi się tym u nas zajadają i nachwalić nie mogą :wink:
Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 70 gości