beti b napisał(a):krem do tortu miętowego robi się z bitej śmietany ( około 750 ml) i 3 tabl rozpuszonej czekolady miętowej :wink: masa wychodzi brązowa , wierzch tortu smarujemy zwykla bita ( 200 ML) i ozdabiamy czekoladkami miętowymi i świżą miętą ewent. melisą :wink:
bk napisał(a):knia do tych tortow to naprawde talentu miec nie trzeba,wszystkie masy bardzo proste,jak cos to sluze chetnie pomoca jak wykonac,a czasem jak sie cos takiego piekniejszego zrobi i smacznego(mimo ze proste) to mozna nawet tesciowa zadziwic :wink: :D
maciejka2004 napisał(a):Hej DZIWCZYNY !!
czy nie wiecie gdzie w Warszawie jest duży wybór dekoracji na torty ???
nika_86 napisał(a):tak jak obiecałam tort urodzinowy mojej bratanicy biszkopt ciemny z mojego przepisu a masa wisniowo migdalowa wg przepisu beti b na tort truskawkowo kokosowy, dziękuję za inspirację
jaki bedzie w smaku to sie dowiem wieczorem bo jedziemy do niej na 17
wiec pewnei jutro zdam relacje smakowa
pozdrawiam i milej niedzieli życzę
Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 26 gości