no to ja cos napisze
ja uwielbiam robic torty, robie dla całej rodziny :wink:
nigdy nie robie kremów na maśle czy margarynie, dla mnie to jest nie do zjedzenia , wolę robic kremy z bitej śmietany
kilka moich porpozycji na kremy
tort czekoladowy mojej córki
masa zrobiona z rozpuszczonej gorzkiej czekolady i bitej ( proporcje na oko)
tort dla babci....
w sezonie truskawkowym więc masa jest truskawkowa
2 galaretki rozpuszczone i 0.5 szklance wody i po ostudzeniu dodane do bitej śmietany ( koło 3 opakowanie bitej)
kawowy
kilka łyzeczek kawy rozpuścic z mała iloscią ciepłej wody i osłodzic cukrem pudrem, dodac do ubitej smietanki z fixem oczywiscie :wink:
Tort na roczek
tu jest kolorowa bita dzięki barwnikom a środek to mus jabłkowy wymieszany z galaretką brzoskiwniową
tak to wygląda od środka
a to tort miętowy dla dziadka
w środku jest brązowa masa, powstała z rozpuszczonej czekolady miętowej i oczywiscie bitej :wink:
a to jeszcze inne moje torciki
ten tort autko jest ze zmiksowanych malin , połączonych z bitą smietaną i galaretką malinową koniecznie rozpuszczoną w malej ilosci wody!!!
najprościej mozna zrobic torta rafaello= bita + wiórki kokosowe, mozna dodac trochę alkoholu :wink: ozdobic kulkami rafaello
każde owoce miękkie mozna zmiksowac i zmieszac je z bita oraz galaretką o podobnym smaku
pyszny jest torcik brzoskwiniowy
krem = bita i pokrojone brzoskwinie z puszki oraz 2 opakowanie galaretki brzoskiwniowej
wierzch tortu wykańczamy bitą smietaną i ozdabiamy cieniutko pokrojonymi 2 połowkami brzoskwini
te moje torty są naprawe bardzo lekkie, nie sa tłuste i słodkie :wink: no i robi sie je szybko
galaretka idzie do śmietany w celu stworzenia odpowiedniego smaku oraz zagęszczenia kremu bo w galaretce jest żelatyna!!!
smacznego