Hej!
Jak w temacie :-)
Kiniajg napisał(a):Znalazłam wypowiedź na forum o progamie Nigeli
400 g mąki<50 g cukru<1\2paczuszki suszonych drożdzy ja robilam ze świezych,125mi.mleka,2 jajka,skórka z cytruny <zagniesć mikserem.na koniec dodac250 ciepłego masła zagniesc,odstawic na 1 godz.do wyrośnieciawyrośnięte ciast zbic jak pokazała to Nigei.Kapiel jajeczna;1jajko,troszke smietany i trochę cynamonu -wymieszaćNastępnie wyrośnięte ciasto rozgniesć cisto na formę i wysmarować1/2 kapielą jajeczną zostawić do wyrosnięcia .Zrobić krusząke1/2 kostki masła 2łyzka cukru zw.1 łyżke z cukrem trzcinowymi 1/2 szki mąki zagniesć na koniec+płatki migdałów.na ciasto wyłożyc owoce na to rozkruszona kruszonkę posmarować reszta kapielą jajeczną posypac migdałami,bardzo dobre .SMACZNEGO
Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 69 gości