ryba po grecku

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

ryba po grecku

Postprzez Oksanaxa » Cz sie 30 2007, 08:56

Witam,jestem nowym uzytkownikiem na forum ale juz skorzystałam z przepisów, kture podaliscie na forum. Jestem zachwycona.
Mam prosbe, czy moze mie ktoś pomóc z przepisem na rybe po grecku?
Pochodze z Ukrainy i to danie bardzo mie smakuje,ale nie umie go zrobic. Pozdrawiam i czekam na pomóc :D
Avatar użytkownika
Oksanaxa
 
Posty: 7
Dołączył(a): Śr sie 29 2007, 16:54
Lokalizacja: Żyrardów

Postprzez kokoszka » Cz sie 30 2007, 10:18

Witaj :lol: Ja robie tak -smaze swiezego dorsza,nastepnie osobno starte warzywa -marchew,seler, pitruszke,pore kroje w talarki cebule ,dodaje przecier pomidorowy lub kocentrat .przyprawiam pieprz, listek laurowy,vegeta,wg. uznania warzywa z sosem pomid. mieszamy ,dusimy troszeczke na patelni i wykladamy na rybke .Danie jest najlepsze na drugi dzien.SMACZNEGO :lol: :lol: :lol:
Avatar użytkownika
kokoszka
 
Posty: 291
Dołączył(a): Pt mar 16 2007, 17:04
Lokalizacja: gdansk

Postprzez Kiniajg » Cz sie 30 2007, 10:18

A więc tak - ryba jaką chcesz, morszczuk lub Mintaj usmażyć normalnie w panierce tylko bez bułki (mąka i jajko).
Warzywa: Cebula, marchew, pietruszka, seler - cebula w kostke i poddusić, resztę warzyw zetrzeć na tarce jarzynówce lub pokroić w drobne paski. Wszytkie warzywka poddusić ale nie rozgotować dodać sól, pieprz, troszkę papryki i przecier pomidorowy.
Rybę układać warstwami z warzywami w naczyniu,pierwsza i ostatnia warstwa to warzywa - SMACZNEGO :D
Avatar użytkownika
Kiniajg
 
Posty: 2961
Dołączył(a): Wt lut 06 2007, 12:01

Postprzez Oksanaxa » Cz sie 30 2007, 10:23

Kiniajg napisał(a):A więc tak - ryba jaką chcesz, morszczuk lub Mintaj usmażyć normalnie w panierce tylko bez bułki (mąka i jajko).
Warzywa: Cebula, marchew, pietruszka, seler - cebula w kostke i poddusić, resztę warzyw zetrzeć na tarce jarzynówce lub pokroić w drobne paski. Wszytkie warzywka poddusić ale nie rozgotować dodać sól, pieprz, troszkę papryki i przecier pomidorowy.
Rybę układać warstwami z warzywami w naczyniu,pierwsza i ostatnia warstwa to warzywa - SMACZNEGO :D


dzieki za przepis Oksana
Avatar użytkownika
Oksanaxa
 
Posty: 7
Dołączył(a): Śr sie 29 2007, 16:54
Lokalizacja: Żyrardów

Postprzez Oksanaxa » Cz sie 30 2007, 10:24

kokoszka napisał(a):Witaj :lol: Ja robie tak -smaze swiezego dorsza,nastepnie osobno starte warzywa -marchew,seler, pitruszke,pore kroje w talarki cebule ,dodaje przecier pomidorowy lub kocentrat .przyprawiam pieprz, listek laurowy,vegeta,wg. uznania warzywa z sosem pomid. mieszamy ,dusimy troszeczke na patelni i wykladamy na rybke .Danie jest najlepsze na drugi dzien.SMACZNEGO :lol: :lol: :lol:


dzieki za przepis, sprobuje jutro to zrobić, pozdrawiam Oksana
Avatar użytkownika
Oksanaxa
 
Posty: 7
Dołączył(a): Śr sie 29 2007, 16:54
Lokalizacja: Żyrardów

Postprzez Ania19 » N gru 23 2007, 13:11

Hej!

a ja mam pytanie dotyczące warzywek, które są gotowe już .. do ryby po grecku ;)

rybka usmażona, warzywka gotowe i teraz czekać aż warzywka ostygną i dopiero nakładać do naczynia żaroodpornego ( bo do takiego kładę ) czy już teraz mogę kiedy są gorące?

oczywiście zrobię warstwami, na dole warzywa, ryba, warzywa, ryba i warzywa ...

proszę o odp. ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
Ania19
 
Posty: 9782
Dołączył(a): Pn maja 23 2005, 00:00
Lokalizacja: Sulechów


Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości