Co z mrożonego ciasta francuskiego?

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

Co z mrożonego ciasta francuskiego?

Postprzez sylwus » Śr wrz 12 2007, 21:53

Powiedzcie co i jak zrobic z mrożonego ciasta francuskiego?
Avatar użytkownika
sylwus
 
Posty: 1771
Dołączył(a): Śr cze 29 2005, 00:00
Lokalizacja: Łódź-Bałuty

Postprzez aga2728 » Śr wrz 12 2007, 22:22

zapiekanke z farszem ze szpinaku i piersia z kurczaka
Obrazek

Obrazek
Avatar użytkownika
aga2728
 
Posty: 6257
Dołączył(a): Pn maja 29 2006, 12:06

Postprzez marza » Cz wrz 13 2007, 10:12

Ciasto francuskie mam w lodówce na czarną godzine :wink:
Robie je na słodko
Czyli pół rozwinietego płatu smaruje marmoladą,druga przykrywam i kroje na kwadraciki 3x3.Pieke w piekarniku ok.10-20min
Czas przygotowania to niecałae 5min,a dla niespodziewanych gosci jak znalazł :D
Avatar użytkownika
marza
 
Posty: 7831
Dołączył(a): Wt sie 03 2004, 00:00

Postprzez Moya » Pt wrz 14 2007, 11:09

Czasami tnę je na paski, zawijam w to kiełbaski i do piekarnika ;). Pyyycha :).
Obrazek
Obrazek

Prawa moich Dzieci:
* prawo do szacunku; * prawo do niepowodzeń i łez; * prawo do własności;
* prawo do radości; * prawo do niewiedzy; * prawo do upadków; * prawo do tajemnicy;
* prawo do wypowiadania swoich myśli i uczuć; * prawo do dnia dzisiejszego...</i>
Avatar użytkownika
Moya
 
Posty: 6419
Dołączył(a): So maja 14 2005, 00:00

Re: Co z mrożonego ciasta francuskiego?

Postprzez kamila25 » Cz paź 30 2008, 15:30

czasami jak ktoś wpadnie niespodziewanie....tne paski ok 1-1.5 cm posypuje grubą solą albo normalną, można makiem, sezamem i przekąska na ciepło do piweczka jest
albo zawijam parówki w ciasto , albo jakikolwiek dżem robie rogaliki, można włozyć w ciasto zawinąć, sręcić jak kto lubi wszystko co się lubi, szybko, błyskawicnie :D
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
kamila25
 
Posty: 6336
Dołączył(a): N lis 28 2004, 01:00
Lokalizacja: Końskie/k.Kielc

Re: Co z mrożonego ciasta francuskiego?

Postprzez malaladypank » Cz paź 30 2008, 18:12

w ciasto francuskie (zakupione w Biedronce lub w Kauflandzie) zawijam i zapiekam:
:hid_sun: smaruję sosem pomidorowym,na to paróweczka i czasem serek żółty
Sos: olej, koncentrat pomidorowy (w jednakowej ilości), 3 ząbki czosnku - roztarte, zioła (oregano, bazylia, sól, pieprz)
:hid_sun: pieczarki starte na grubych oczkach,przesmażone z cebulką
:hid_sun: szpinak (z czosnkiem i śmietanką + sól,pieprz)
:hid_sun: mus jabłkowy z cynamonem
:hid_sun: wiśnie lub jakikolwiek inny dżemik
:hid_sun: budyń waniliowy
:hid_sun: obsypuję sezamem,inne makiem i piekę
http://www.itvp.pl/event/kuchcikowo/?ta ... episode=13
Składniki:
* 2 opakowania mrożonego ciasta francuskiego,
* 1 szklanki grubego brązowego cukru,
* 1 szklanki maku,
* 1 szklanki sezamu,
Wyjąć z opakowania mrożone blaty francuskiego ciasta i poczekać około 15minut. Pokroić je w paski długości około 5 cm. Te posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać makiem, sezamem lub cukrem. Rozłożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° przez 10 – 15 minut.

smacznego!
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
malaladypank
 
Posty: 11501
Dołączył(a): Wt gru 07 2004, 01:00
Lokalizacja: Leszno

Re: Co z mrożonego ciasta francuskiego?

Postprzez mikolajseo » N sty 09 2022, 16:40

Może zawijane pizzerki albo cynamonki?

Kredyt na mieszkanie w Warszawie
mikolajseo
 
Posty: 514
Dołączył(a): Pt lip 07 2017, 23:54
Lokalizacja: Tczew


Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 17 gości