Agava napisał(a):hej
Proszę o podpowiedź. Mam dość schabowych, gulaszu i pieczonego....
Co mogę zrobić jeszcze???
pokrój szynkę w grubsze paseczki, kup sos śmietanowo - grzybowy, trochę pieczarek (chyba, że masz mrożone grzybki leśne), cebulę, marchewkę, natkę pietruszki i DOBRY makaron, mięsko doprawiasz, cebulke w drobna kostkę i szklisz na patelni, potem marchewka w słupki i szklisz z cebulka potem dorzucasz mięsko i smażysz, na końcu grzyby, zalewasz sosem - posypujesz obficie natka pietruszki i na makaron - pychotka.
albo kupujesz sos słodko kwaśny i mieszankę warzywna chińską i robisz chińszczyznę z tą szynką z ryżem lub makaronem sojowym lub ryżowym.
albo robisz wieprzowe zawijaski (zrazy).
albo szaszłyki :-)
albo kroisz szynkę w słupki i mocno doprawiasz przyprawą grillową i smażysz na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu, robisz surówkę gyros, sos jogurtowo-czosnkowy, kupujesz chlebek pita i podgrzewasz go w opiekaczu lub piekarniku i robisz sobie domowego gyroska. :-D