Strona 1 z 1

surowy kilogramowy kawał szynki - co z tego zrobić?

PostNapisane: Pn lut 18 2008, 18:43
przez Agava
hej

Proszę o podpowiedź. Mam dość schabowych, gulaszu i pieczonego....
Co mogę zrobić jeszcze???

Re: surowy kilogramowy kawał szynki - co z tego zrobić?

PostNapisane: Wt lut 19 2008, 10:15
przez fotokartka
Agava napisał(a):hej

Proszę o podpowiedź. Mam dość schabowych, gulaszu i pieczonego....
Co mogę zrobić jeszcze???


pokrój szynkę w grubsze paseczki, kup sos śmietanowo - grzybowy, trochę pieczarek (chyba, że masz mrożone grzybki leśne), cebulę, marchewkę, natkę pietruszki i DOBRY makaron, mięsko doprawiasz, cebulke w drobna kostkę i szklisz na patelni, potem marchewka w słupki i szklisz z cebulka potem dorzucasz mięsko i smażysz, na końcu grzyby, zalewasz sosem - posypujesz obficie natka pietruszki i na makaron - pychotka.

albo kupujesz sos słodko kwaśny i mieszankę warzywna chińską i robisz chińszczyznę z tą szynką z ryżem lub makaronem sojowym lub ryżowym.

albo robisz wieprzowe zawijaski (zrazy).

albo szaszłyki :-)

albo kroisz szynkę w słupki i mocno doprawiasz przyprawą grillową i smażysz na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu, robisz surówkę gyros, sos jogurtowo-czosnkowy, kupujesz chlebek pita i podgrzewasz go w opiekaczu lub piekarniku i robisz sobie domowego gyroska. :-D