Hej podaje przepis na pyyyyszną zupę meksykańską, oczywiście na ostro bo jak że by inaczej
Mój kochany uwielbia ją ja również <mniam>
Potrzebne nam są :
0,75 kg mięsa wieprzowego ( w orginalnym przepisie jest wołowina, ale jest za twarda wiepszowina wg mnie jest idealna )
1 duża cebula
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli czerwonej
przecier pomidorowy, tabasco, przyprawy
Mięsko kroimy w kosteczkę obsypujemy przyprawami ( bardzo dobra jest przyprawa GYROS , może być delikat czerwony ) i smażymy "na skwareczki". Następnie wrzucamy mięsko do garczka zalewamy wodą ( tak dwa razy więcej jak mięsko )i dotujemy na małym ogniu aż mięsko zacznie robić się miekkie. Wtedy do zupki wsypujemy odsączoną kukurydzę i fasolę, chwile gotujemy dodajemy przecieru pomidorowegokilka łyżeczek "na oko", co by troche czerwone było, i rozrabiamy do zagęszczenia wodę z mąką ( ja robie to bardzo gęstę, żeby to wyszedł taki sosik ) , dodajemy tabasco, przyprawy i włala zupa gotowa pyszna
Do tego najlepiej pasuje :
Bagietki , albo kajzerki kupuje takie do pieczenia , wrzucam do piekarnika wyciągam gorące i robie masełko czosnkowe ( prawdziwe masło, ząbek - 2 czosnku, sól, zioła mieszam odstawiam do lodówki )
Aż mnie w brzuchu skręca.
Smacznego, napiszcie czy ktoś wypróbował o czy smakuje
Powodzenia