Poproszę o sprawdzone przepisy na syrop złożony z czosnku, cytryn i miodu.
Jak go podawać? Czy tylko w czasie infekcji, czy też codziennie, jako środek wspomagający odporność?
malaladypank napisał(a):Proszę bardzo:)
SYROP CZOSNKOWO-MIODOWO-CYTRYNOWY
Do słoiczka wkrawasz 4 ząbki czosnku,zalewasz je 2 łyżkami miodu i wduszasz ćwiartkę cytryny,a druga ćwiartkę wkrawasz razem z miąższem. To zalewasz pół szklanki letniej przegotowanej wody. Odstawiasz do lodówki na 24 godziny. Odcedzasz i już jest gotowe do picia:)
Smak ma nawet znośny,co mnie zaskoczyło:)Taki cytrynkowy
Można stosować w przeziębieniach doraźnie lub w celu nabycia odporności 5 ml przez 2 tygodnie, później 2 tygodnie przerwy i taki cykl powtórzyć 3 razy:)
SMACZNEGO
nie;)o dawkowaniu lekarst czy swiekszaniu ich dakwi bym sie nie wypowiadała,ale jelsi chodzi o ten naturalny syrop,to mam go wyprobowany i nie przynosi skutkow ubocznych;)wiosenna napisał(a):Jesteś pediatrą malaladypank?
Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 39 gości