Polecam pyszny placek o nazwie WACUŚ!
składniki na biszkopt makowy:
3/4 szklanki cukru
poł szklanki krupczatki
pół szklanki kartoflanki
pół szklanki maku
mały cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
Oraz:
2 opakania kremu ajerkoniakowego Dr.Otker'a - tej firmy jak dla mnie najlepszy
orzechy
polewa czekoladowa
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodać zółtka. I następnie stopniowo resztę składników. Ubić. Upiec biszkopt. Upieczony biszkopt przekroic wzdłuż na pół.
Zrobić krem ajerkoniakowy. Zmielic orzechy.
Warstwy:
biszkopt (nasączam go albo alkoholem, albo zapażoną kawą inką z mlekiem)
krem ajerkowaniakowy
biszkopt (nasączony rowniez)
krem ajerkoniakowy
posypać orzechami
polać polewą czekoladową
I tak wygląda:
SMACZNEGO!!!!