Ryba w śmietanie

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

Ryba w śmietanie

Postprzez malaladypank » Pt gru 05 2008, 01:12

Ryba w śmietanie
- około 70 dkg ryby ( najlepiej pangi)
- 5-6 cebul
- sól, przyprawa do ryb
- jajko i mąka do panierowania
Smażymy rybę panierując w mące, jajku i znów mące. Następnie przekładamy do szerokiego garnka lub patelni głębokiej. Smażymy cebulę pokrojoną w piórka, ma być zeszklona, po czym wykładamy cebulę na rybę. Na wierzch wylewamy 2 kubeczki śmietany 18 % i dusimy około 15-20 min. to wszystko.
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
malaladypank
 
Posty: 11501
Dołączył(a): Wt gru 07 2004, 01:00
Lokalizacja: Leszno

Re: Ryba w śmietanie

Postprzez malaladypank » So gru 06 2008, 01:01

langlena - hehe,ja po prostu lubię gotować :e_biggring: :e_biggring:
Pomidorówkę robię gęstą,czerwona z ziołami i czosnkiem...
:arrow: gotuje rosół np. z 2-3 udek + 4 marchwie,pietruszka,pół selera,por
:arrow: przyprawy:pieprz,sól,jak używasz to może być vegeta,pieprz w kulkach
:arrow: przelewam przez sito
:arrow: jak się ponownie zagotuje dodaje słoiczek koncentratu PUDLISZKI i 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
:arrow: doprawiam jeszcze do smaku + zioła:bazylia (sporo),oregano (ciut)
:arrow: 2 łyżeczki maki rozrabiam w pól szklanki wody,jak zupa się zagotuje,wlewam
:arrow: podaje z makaronem świderki i posypuje startym żółtym serem :mrgreen:
SMACZNEGO!
PS.Czasem jak zrobię za dużo rosołu to mrożę w słoikach i później jest jak znalazł na pomidorówkę czy ogórkowa...a wczoraj i z takiego mrożonego rosołu zrobiłam barszczyk z uszkami :eusa_whistle:

a panga jest pycha i cebul nie czuć,ale możesz dać mnie jak nie lubisz;)
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
malaladypank
 
Posty: 11501
Dołączył(a): Wt gru 07 2004, 01:00
Lokalizacja: Leszno


Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 22 gości