langlena - hehe,ja po prostu lubię gotować
Pomidorówkę robię gęstą,czerwona z ziołami i czosnkiem...
gotuje rosół np. z 2-3 udek + 4 marchwie,pietruszka,pół selera,por
przyprawy:pieprz,sól,jak używasz to może być vegeta,pieprz w kulkach
przelewam przez sito
jak się ponownie zagotuje dodaje słoiczek koncentratu PUDLISZKI i 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
doprawiam jeszcze do smaku + zioła:bazylia (sporo),oregano (ciut)
2 łyżeczki maki rozrabiam w pól szklanki wody,jak zupa się zagotuje,wlewam
podaje z makaronem świderki i posypuje startym żółtym serem
SMACZNEGO!
PS.Czasem jak zrobię za dużo rosołu to mrożę w słoikach i później jest jak znalazł na pomidorówkę czy ogórkowa...a wczoraj i z takiego mrożonego rosołu zrobiłam barszczyk z uszkami
a panga jest pycha i cebul nie czuć,ale możesz dać mnie jak nie lubisz;)