co zrobić?

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

co zrobić?

Postprzez maagda » Wt gru 23 2008, 14:26

dziewczyny mam anansy 2 puszki i tak myslalam ze zrobie z nich ciasto,upiekłam biszkopt zrobiłam budyn z pokrojonymi ananasami i co na góre?beza kokosowa odpada bo mi nigdy nie wyjdzie.Moge zrobic tak ze ubije piane z białek dodam kokos i wyleje to na biszkopt z masa i do piekarnika z powrotem????bo juz sama nie wiem odpiszcie
"Okaż dziecku trochę miłości, a odbierzesz w zamian znacznie więcej."
Avatar użytkownika
maagda
 
Posty: 56
Dołączył(a): Pn lip 16 2007, 11:36
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: co zrobić?

Postprzez malaladypank » Wt gru 23 2008, 14:53

ja robiłam kiedyś takie i było dobre

Ciasto ananasowo-kokosowe

Biszkopt:
- 4 jajka,
- pół szklanki cukru,
- niepełna szklanka mąki torotowej,
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.

Krem:
- puszka anansów,
- 1 budyn smietankowy,
- małe masło roślinne,
- 1 łyzka cukru,
- 2 łyzki cukru pudru,
- 1 szklanka zimnej wody.

Placek kokosowy:
- 4 białka,
- 1 szklanka cukru,
- 20 dkg wiórek kokosowych.

Pieczemy biszkopt (w prostokątnej blaszce). Placek kokosowy: biała ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i jeszcze ubijamy, na koniec dodajemy wiórka i mieszamy.

Blaszke wyłozyć papierm do pieczenia, papier dokładnie posmarować margaryną i dokładnie wysypać bułka tartą. Wylać masę. Upiec.

Odsączamy na sitku anansy. Sok z puszki i pół szklanki wody, 1 łyżkę cukru zagotowujemy. W pozostałej wodzie rozprowadzamy budyń, wlewamy do gotojucego się soku, zagotowujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Ucieramy masło roślinne z 2 łyżkami cukru pudru, nastepnie dodajemy po łyżce budyniu, ciągle ucierając. Do utartej masy dodajemy pokrojone ananasy. Mieszamy. Masę wykładamy na upieczony biszkopt. Przykrywamy upieczonym plackiem kokosowym.
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
malaladypank
 
Posty: 11501
Dołączył(a): Wt gru 07 2004, 01:00
Lokalizacja: Leszno

Re: co zrobić?

Postprzez malaladypank » Wt gru 23 2008, 14:55

Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
malaladypank
 
Posty: 11501
Dołączył(a): Wt gru 07 2004, 01:00
Lokalizacja: Leszno

Re: co zrobić?

Postprzez maagda » Wt gru 23 2008, 15:09

dzieki ale wszystko jest z beza kokosowa a mi chodzi zeby tej bezy nie piec:(
"Okaż dziecku trochę miłości, a odbierzesz w zamian znacznie więcej."
Avatar użytkownika
maagda
 
Posty: 56
Dołączył(a): Pn lip 16 2007, 11:36
Lokalizacja: Głuchołazy

Re: co zrobić?

Postprzez malaladypank » Wt gru 23 2008, 15:39

wiesz co,to możesz zrobić tak...biszkopt,krem i posypać wiórkami (wiórki przesmaż na maśle aż nabiorą złotego koloru) tym obsypać ciasto
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
malaladypank
 
Posty: 11501
Dołączył(a): Wt gru 07 2004, 01:00
Lokalizacja: Leszno

Re: co zrobić?

Postprzez mikolajseo » Cz sty 20 2022, 23:30

mikolajseo
 
Posty: 514
Dołączył(a): Pt lip 07 2017, 23:54
Lokalizacja: Tczew

Re: co zrobić?

Postprzez litka2 » N kwi 03 2022, 16:22

Jeśli jeść, to dobrze ;) Dlatego z mojej strony, polecam wam ten przepis - http://www.codogara.pl/23174/tradycyjne ... dziczyzny/. Jest to przepis na tradycyjne flaczki z dziczyzny. Jeśli nie jesteście fanami takich potraw, to ten przepis was do nich przekona. Flaczki z dziczyzny są przepyszne i spokojnie zaspokoją nie jedno, nawet wybredne podniebienie.
litka2
 
Posty: 268
Dołączył(a): Pt cze 17 2016, 08:38


Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości