Strona 1 z 1

czemu blok czek. nie twardy???

PostNapisane: N lis 21 2004, 20:14
przez kamaboro
zrobilam blok czekoladowy wg.przepisu jednej z forumowiczek, ale od wczoraj nie stwardniał. Czy zdarzyło sie Wam tez to czasem?

PostNapisane: N lis 21 2004, 20:31
przez JADWSIA
Ja wlasnie dzisiaj zrobilam bloczek,i juz po paru godzinach go kroje,coraz mniejszy sie robi.Wsadzilam go jednak do lodowki,wiec dlatego chyba szybciej stwardnial.Wysmienity!!! :D :D :D

PostNapisane: N lis 21 2004, 22:31
przez Gość
Jadwisia, a mozesz napisac mi z jakiego korzystalas przepisu? moze w moim sa jakies zle proporcje?

PostNapisane: Pn lis 22 2004, 00:31
przez JADWSIA
Paczka mleka w proszku(mialo 300 g),3 paczuszki herbatnikow pokruszonych i 4 lyzki kakao - to wszystko na sucho wymieszac.Zagotowac kostke margaryny(250 g),1,5 szklanki mleka i pol szklanki wody.Do goracego dodac suche skladniki i dokladnie wymieszac oraz wylac do wylozonej folia aluminiowa blaszki.Troche odczekalam az przestygnie,a potem do lodowki.W tym przepisie byly rowniez orzechy i rodzynki(dodane do suchych skladnikow),ja nie dodalam,bo akurat nie mialam w domu.Smacznego!Napewno drugim razem zastygnie!!! :) :) :)

PostNapisane: Pn lis 22 2004, 00:34
przez JADWSIA
Przepraszam,pomylilam sie,tam gdzie napisalam 1,5 szklanki mleka,ma byc 1,5 szklanki cukru.

PostNapisane: Pn lis 22 2004, 11:45
przez kamaboro
Bardzo Ci dziekiuje. rzeczywiscie, moj przepis byl inny. Mam nadzieje ze uda sie nastepnym razem. pozdrawiam

Re: czemu blok czek. nie twardy???

PostNapisane: Wt gru 12 2017, 12:24
przez michalmazur
no czasami jeden składnik w przepisie i swoje zrobi

original site