sushi maki

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

sushi maki

Postprzez Tata R » Pn sty 24 2011, 21:18

Witam Panie,
Mam problem z ryżem. Nie bardzo wiem co robię źle... :roll: może to kwestia ryżu bądź gotowania. Mianowicie problem :evil: jest taki że ryż się nie klei :evil: . Ryż to kupiny w selgros firmy Oishii.
Proszę o info jak przygotowujecie ryż :eusa_think: czy rada czy kleju dodać :oops:
Avatar użytkownika
Tata R
 
Posty: 27
Dołączył(a): Cz wrz 24 2009, 23:56

Re: sushi maki

Postprzez Dorota09 » Pn maja 09 2011, 14:47

Do sushi stosuje się specjalnego ryżu krótkoziarnistego, on się lepiej klei. Można też poszukać metodą prób i błędów innego zamiennego,ale nie kazdy bedzie dobry do tego dania.Powodzenia!
Avatar użytkownika
Dorota09
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pn maja 09 2011, 12:21


Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości

cron