Strona 3 z 4

PostNapisane: Wt lut 07 2006, 22:41
przez mamaKlary
ja nawet wkładałam ciasteczka do 200 stopni...
a blachę posmarowałam oliwą bo nic juz innego nie mialam, po upiecznieu trzeba od razu zdjąć (jakąś drewnianym przyrządem np bo się mi przyklejały a poniewaz sa na początku miękkie to można porwac na kawałki... a takie ciepłe sa pyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

ja juz robiłam kilka razy
no i "sprzedałam" przepis dalej :lol:

PostNapisane: Cz lut 09 2006, 08:50
przez KoraKa
dziekuje :)
teraz juz wiem wszystko :lol: :lol:

NO TO DO PIECZENIA !!! :P

PostNapisane: Pt lut 10 2006, 02:46
przez kasia_j
ja też jak piekę to się zbytnio temperatury nie trzymam, tak "na oko" to robię...
ale coś ok 170-200 stopni...

blaszkę smaruję margaryną, czasem delikanie się przyklejają, ale nie zmienia to ich smaku aniu wyglądu...

no i do rozgrzanego piekarnika wkładam, bo wtedy szybciej się pieką i krócej trzeba czekać na nie :wink: :D

PostNapisane: Pn lut 13 2006, 17:36
przez Bastet1
i się zaśliniłam :)) ide piec ciasteczka. Tu sie tworzy istne grono nałogowych ciasteczkożarłaczy :))

PostNapisane: Pn lut 13 2006, 18:35
przez Bastet1
ciastka wyszły naprawdę pyszne - polecam wszystkim i dzięki za przepis

PostNapisane: Pn lut 13 2006, 18:36
przez Bastet1
ciastka wyszły naprawdę pyszne - polecam wszystkim i dzięki za przepis

PostNapisane: Śr lut 15 2006, 03:45
przez kasia_j
:D

PostNapisane: Śr lut 15 2006, 18:04
przez onkafr
ja również skorzystałam z przepisu, jest błyskawiczny i baaaaaardzooooo pychaaaa a jaki zapaszek jak ciasteczka się pieką! REWELACJA

PostNapisane: Cz lut 16 2006, 17:00
przez agamal26
Znów dziś zrobiła ciacha :oops:

PostNapisane: Pt lut 17 2006, 18:54
przez asia0603
A przekladacie w piekarniku ciastka na druga strone czy nie??

PostNapisane: So lut 18 2006, 00:39
przez kasia_j
kasia_j napisał(a):Syl jak mialam kiepski piekarnik, to je przewracalam na druga strone.
Jak piekarnik jest ok, to nie ma takiej potrzeby :D



Asia ja robie tak jak napisałam Syl :D

PostNapisane: So lut 18 2006, 11:40
przez asia0603
I ja wczoraj zrobilam te ciasteczka pyszneee są mniam mniam ale nastepnym razem dodam wiecej kokosow i cukru bo w przepisie jest pól szklanki a ja dodalam mniej bo mialam zamiar dodac miodu ale zapomniałam :oops: Ale i tak wyszly pyszneeeeee

PostNapisane: Cz mar 02 2006, 15:25
przez mazurzyna
Moje ciasteczka po części są w mojej buzi a po części jeszcze sie pieką :D
bardzo dobre są takie bardziej przypieczone, bo pierwszą partię zrobiłam lekko brązową i wydaje mi sie jakby były surowe w środku, ale i tak sa pycha :D

PostNapisane: N mar 05 2006, 15:35
przez mamaKlary
a mnie kiedys sie spaliły, zagapiłam sie siedząc na forum :oops: :lol:
ale powydłubywalam spalone na węgielki rodzynki i były niesamowicie pyszne 8)
piekłam ostatnio z dodatkiem pestek z dyni i pokrojonych suszonych moreli, po prostu niebo w gębie.
W tłusty czwartek wygrały z pączkami :lol:

mazyzyna raczej nie ma co byc surowe w środku jak z wierzchu juz brązowe :roll: one tak jakby się ciągną czasami ale to nie "surowość"

PostNapisane: N mar 05 2006, 19:25
przez kasia_j
MamaKlary ma rację. To tylko wrażenie surowości :D
Tak naprawdę to niewiele jest tam rzeczy do upieczenia się :D

PostNapisane: Pt mar 10 2006, 15:35
przez AgamamaKamilka
a ja się zastanawiam czy można dodać pół na pół płatki owsiane + płatki jęczmienne(ale czy takie płatki jęczmienne się nadadzą :roll: 8) , no mam problem :wink: :lol: bo owsianke się jada ale o jęczmiance nie słyszałam :oops: :D :D :D :D )

PostNapisane: Pt mar 10 2006, 22:09
przez mamaKlary
AgaMK ja myslę że zupełnie spokojnie możesz zaryzykować.
Ja jadam płatki jęczmienne na mleku, maja troszkę inny smak ale są OK.
Próbuj i pisz co wyszło.

ja chyba tez spróbuję :wink:

PostNapisane: Pt mar 10 2006, 22:30
przez Sylwiaczek81
Jej ale te ciacha są pyszne!!!!

Robiłam przed wczoraj- rewelacja!!!

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

PostNapisane: So mar 11 2006, 01:01
przez grazynabud
Powiem krotko: PYCHOTKA !!!! :D :D

PostNapisane: Pn mar 13 2006, 02:01
przez kasia_j
cieszę się :D

PostNapisane: Pn mar 13 2006, 17:29
przez Nikita
Dobra ,po gyrosie i udkach w pepsi czas na deser-IDE PIEC CIASTECZKA! :D

PostNapisane: Wt mar 14 2006, 15:58
przez Nikita
Dlaczego nikt nie napisał żeby przed zrobieniem tych ciastek przejsc sie najpierw isc do dentysty :?: :wink: pyszne ,tyle ze ja smarowałam je po górze żurawiną. :D

PostNapisane: Śr mar 15 2006, 02:44
przez kasia_j
Nikita napisał(a):Dlaczego nikt nie napisał żeby przed zrobieniem tych ciastek przejsc sie najpierw isc do dentysty :?: :wink: pyszne ,tyle ze ja smarowałam je po górze żurawiną. :D


bo one właśnie mają uświadomić człowieka czy jest taka potrzeba :wink:

PostNapisane: So mar 18 2006, 23:10
przez Gość
własnie się pieką..... ciekawe co mi wyjdzie.
Jeśli chce zastapić cukier miodem to zamiast pół szklanki cukru powinna dać ile miodu ???? :roll:

PostNapisane: So mar 18 2006, 23:15
przez iva
To byłam ja... zapomniałam się zalogować. Nie wiem czemu czasem loguje sie samo a czasem nie :?

PostNapisane: N mar 19 2006, 09:15
przez bodzena
Ja tez je robilam maz zachwala a ja biedna na diecie :( ale i tak sprobowalam pychota, nie powinny byc kaloryczne no nie ???????

PostNapisane: N mar 19 2006, 19:58
przez Gość
dziewczyny napiszcie mi ile to jest pół szklanki roztopionej margaryny?

PostNapisane: Pn mar 20 2006, 09:13
przez mamaKlary
Anonymous napisał(a):dziewczyny napiszcie mi ile to jest pół szklanki roztopionej margaryny?

ja topię pół kostki czasem dodaję kapkę masła :wink:

PostNapisane: Śr mar 22 2006, 11:18
przez Nikita
A ja dałam pół masla zamiast margaryny. :)

PostNapisane: Śr maja 03 2006, 16:04
przez Blaszka
o matko!! ale mnie załatwiłyscie, mam pół klawiatury ześlinionej a tu 3 maj i wszystko zamkniete!!!! ja chcę ciasteczka owsiane natychmiast!!!!!!!!!!!!!!!!! wstaje jutro i lece do sklepu po ingrediencje :lol: