No to jak chińska to kurczak w cieście, nie wiem czy akurat lubisz bo ja uwielbiam Tylko, że ja znalazłam przepis na kurczaka w cieście piwnym , wypróbowałam i polecam :
3/4 szkl piwa
1 szkl mąki
2 jajka
papryka czerwona, sól pieprz
no i piersi z kurczaka ( ciasto starcza na ok 4 piersi , 2 piersi wystarczające sa dla 2 osób )
Piersi z kurczaka obgotować, dodaję listek laurowy, piersi obsypuje solą i pieprzem, bo obgotowaniu kroje na paski ( średniej wielkości , mogą być mniejsze, większe jak kto woli ). Składniki podane powyżej czyli piwo, mąkę, jajka wymieszać porządnie, wychodzi ciasto jak na naleśniki, spróbować, żeby było słone. Piersi zamaczamy w cieście, na patelni albo w garnku wstawiamy olej ( duża ilość ). Gdy olej się nagrzeje wrzucamy pokilka sztuk kawałków piersi obtoczonych w cieście i smażymy ( muszą być zanurzone w oleju, gdy wypływają na wierzch to po jakimś czasie jak się przyrumienią obrócić na drugą stronę ) wyjmujemy i włala gotowe.
Do tego najlepiej frytki, ew ryż, surówka no i sosik czosnkowy musi być
Smacznego
AAa i piersi najlepiej jeść zaraz po wyjęciu ze smażenia wtedy są chrupiące.