cooo to niby dlaczego obśliniłam klawiaturę mnmiamaneczka24 napisał(a):
strojenie nie jest zbyt wyrafinowane....
malaladypank napisał(a):cooo to niby dlaczego obśliniłam klawiaturę mnmiamaneczka24 napisał(a):
strojenie nie jest zbyt wyrafinowane....
zakładam że kupisz gotowy podkład biszkoptowy , najlepiej jasny a nie czekoladowy bo to będzie słabe połączenie
więc składniki
- biszkopt
- 750 ml śmietanki kremowej do ubicia ( 3 sztuki)
-3 -4 śmietan fixy
-200-300 gram truskawek ( jakie tam masz)
-3 galaretki truskawkowe
- jeżeli ma byc taki jak na foto to duza paczka biszkoptów i jakas wstązeczka
robimy
ubijasz bitą w 3 osobnych miseczkach
1 krem to ubita smietana z fixem do niej dodane te zmiksowane truskawki ( mogą byc tez takie w kubeczku ze sklepu) i do tego 2 galaretki truskawkowe wcześniej juz ostudzone ( wymieszja je tylko z 200-300 ml wody!!!) zamieszaj wszystkim i do lodówki, jak zacznie sztywniec dawaj na biszkopt ( około 30 min)
2 krem bita śmietana z fixem połączona z opakowaniem wiórek kokosowych i opakowaniem cukru waniliowego lub kilkoma łyżeczkami cukru pudru ( MOZNA KAPNĄC ALKOHOLU)
3 krem bita z fixem połączona z ostudzoną galaretką ( około 100-150 ml wody)
robimy
biszkopt na to masa z truskawek biszkopt na to masa z kokosem biszkopt na to masa nr 3
jak wszystko jest uformowane to możesz dociąc na odpowiednią wysokośc biszkopciki i ułożyć je
mozesz zostawic kilka truskawek do przyozdobienia torcika
truskawki zawsze mozna zastapic malinami, wtedy smak galaretki tez zmieniasz
enik napisał(a):OOo o coś takiego mi chodziło - dzięki
Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 19 gości